Pudink s ovocem a piškoty

Dnes jsem si pro vás připravil takovou perličku. Uvaříme si skvělý pudink s ovocem a piškoty. Možná si říkáte, že se žába definitivně zbláznila, ale nebojte. Jen už nějakou dobu v hlavě nosím myšlenku, že pro tu srandu prostě napíšu návod na tuhle naprosto triviální záležitost:D A protože je to fakt těžkej postup, měl jsem k ruce dokonce kamaráda, co se za mnou po dlouhé době zas zastavil. Nebudu radši jmenovat ani prezentovat, on je hrozně plachej:D  Tak jste ready? Ok, jdeme na to:)

Co budeme potřebovat:

1 pudink libovolné příchutě, já zvolil Dr. Oetkera a to caffé latté, ale dobře poslouží i vanilkový, čokoládový apod., mléko, cukr moučka, nějaké ovoce a piškoty, odměrka, vařečka, hrnek a hrnec, lžíci a dvě středně velké misky. Jo a otvírák na konzervy s kterým bývá největší sranda. Modří vědí:)

pudink-začínáme

Postup:

Nejprve si připravíme ovoce. Já použil kompotované broskve a nechal kamaráda, ať je nakrájí na menší kousky. Vhodné jsou ale třeba čerstvé nebo i kompotované jahody, mandarinky… prostě co máte rádi. Jedl jsem i variantu s banánem, ale to mě moc neohromilo. Když máme hotovo, rozmístíme si ovoce a piškoty do obou připravených misek.

pudink-broskve

pudink-zbývá zalít

Poté si připravíme půl litru mléka a rozdělíme zhruba do dvou polovin. Jednu nalijeme do hrnce a necháme vařit na sporáku.

pudink-vaříme

Druhou nalijeme do hrnečku a přidáme celý obsah pudinkového pytlíku a dvě až tři polévkové lžíce cukru. Dobře promícháme, aby se veškeré ingredience rozpustily.

pudink-hrnek

Obsah velkého hrnce ohříváme zhruba do okamžiku, kdy se z mléka začne víc a víc kouřit a pomalu začíná bublat. Dobře mícháme a vařečkou jezdíme přímo po dně, aby se nám ani tam nic nepřipalovalo. Ono se to tedy vždycky trochu přichytí, ale holt to se přežije:)

Jakmile mléko začne poněkud více bublat, přilijeme obsah hrnečku a dobře mícháme pomalu houstnoucí směs. Jakmile se začne táhnout a za vařečkou zůstává taková ta hezká stopa, je hotovo. Vypneme sporák a obsah hrnce ještě chvíli mícháme na plotýnce. Pak jej rovnoměrně vylijeme do připravených a studenou vodou opláchnutých misek. To je dobré, aby šly pak lépe umýt, ale osobně nepozoruji rozdíl:D Pokud chceme, můžeme vařečkou či lžící piškoty a ovoce ještě po zalití promíchat, aby byly rovnoměrněji rozmístěné v celém objemu.

A to je vše, pudink necháme chvíli odstát a pak dáme do lednice. Podáváme pěkně vychlazený:) Ale pokud jste fajnšmejkři jako já, můžete ho jíst hned ještě teplý. Říká se, že to není dobře, ale mně to třeba chutná:)

pudink-hotovo

Doufám, že se vám můj recept líbil a případné náměty či připomínky mi pište dolů do komentářů:)

2 komentáře

    1. To víš, žába je ráda originální:) Receptů na panna cottu, pravé italské gnocchi, kuřecí kapsy a já nevím co ještě, je všude plno, ale recept na PUDINK?!:D

Zveřejnit odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *